OGŁOSZENIA:

Pomóż w rozwoju AllGoals.in - to bardzo proste!

Poleć forum znajomym i zostań VIPem!

NAJNOWSZE WSTAWKI:

Kliknij tutaj i zobacz je wszystkie!

Relacje z torów Formuły 1 i MotoGP w jednym miejscu! Sezon 2024 - GP Belgii oraz GP Austrii, już dostępne!

Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść...

Nowy hosting

Floro · 5076

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Floro

dnia: 20 Wrzesień 2023, 20:28:35
Witam, pewnie niektórzy z was już wiedzą, serwer uptobox na który wrzucałem bramki padł lub został zamknięty. Postanowiłem wrzucać bramki na serwer wplik.pl
Jeśli ktoś zna inny lepszy serwer chętnie rozważę opcję. Od tego sezonu postanowiłem na tego typu sytuację zostawiać bramki do końca sezonu. Jak ktoś czegoś nie pobrał to niech pisze do mnie na pw, w wolnej chwili postaram się odpisać. LM na nowo uzupełnię, ale pozostałych bramek tylko wtedy kiedy ktoś będzie potrzebował dostawnie w prywatnej wiadomości. 

Użytkownicy, którzy postawili piwo autorowi postu: Pawel_Lew, przemas, Rafal518, darocz, robmar85

Offline kekw

Odpowiedź #1 dnia: 21 Wrzesień 2023, 20:53:56
Cześć wam wszystkim! W związku z zaistniałą sytuacją,o której wspomniał Floro,również zmieniam serwis do uploadowania goli,meczów,oraz magazynów. Przerzucam sie mianowicie na serwis Dropbox. Niestety w moim przypadku,pliki które przesłałem na Uptoboxa,już niestety nie zostaną zreuploadowane,spróbuje odzyskac WSZYSTKO co sie da,lecz nie obiecuje,że wszystko powróci. Pozdrawiam :)

Użytkownicy, którzy postawili piwo autorowi postu: Pawel_Lew, przemas, VILLAREALFAN, darocz

Offline Pawel_Lew

Odpowiedź #2 dnia: 22 Wrzesień 2023, 12:32:59
Moja propozycja jest taka, że żebyście wrzucali pliki na serwer mega.nz który jest dosyć stabilny i działa od długiego czasu. Z obserwacji na innych forach mogę powiedzieć, że jest to dobry i szybki serwer.

Użytkownicy, którzy postawili piwo autorowi postu: VILLAREALFAN

Offline Floro

Odpowiedź #3 dnia: 22 Wrzesień 2023, 12:56:42
Wiesz jak długo ten serwer przechowuje pliki? Jaka jest pojemność serwera? Chodzi o to żeby później ludzie nie pisali o ciągłe replouady. Np. na wplik tam mogę jako zarejestrowany użytkownik wrzucić 7TB plików i plik jest przechowywany około 50 dni od ostatniego pobrania.

Użytkownicy, którzy postawili piwo autorowi postu: Franio2925

Offline Pawel_Lew

Odpowiedź #4 dnia: 22 Wrzesień 2023, 13:39:32
Szczegółów nie znam niestety, bo tylko pobierałem z niego. Teraz sprawdziłem plik dodany w 2022 roku i nadal jest on dostępny na serwerze mega.nz także raczej długo przechowują pliki, a jaka pojemność to nie wiem, ale pewnie nie mała skoro ci sami użytkownicy ciągle na ten serwer wrzucają.

Offline Pawel_Lew

Odpowiedź #5 dnia: 22 Wrzesień 2023, 13:43:28
A jeśli chodzi o serwer wplik to ja już nie mogę pobrać np. bramek Legia-AV i Real-Union, bo wywala jakiś błąd.

Offline Floro

Odpowiedź #6 dnia: 22 Wrzesień 2023, 13:46:00
Wyślij mi na pw zrzut ekranu jaki masz błąd że nie możesz bramek ode mnie pobrać?

Offline Pawel_Lew

Odpowiedź #7 dnia: 22 Wrzesień 2023, 13:55:32
Dziwne teraz real-union się pobrał, a rano wyskakiwał błąd 403 Forbidden na białym tle. W takim razie nie ważne, a nie wiem czy widziałeś we wpisie wyżej napisałem co wiem o serwerze mega.nz, bo napisałem dwa posty pod rząd, bo nie da się edytować wpisu.

Offline Floro

Odpowiedź #8 dnia: 22 Wrzesień 2023, 14:09:05
Tak czytałem, być może rano po prostu wplik miał przeciążenie. Na ten moment zostaję przy serwerze wplik i tam będę wrzucał bramki. Wiem że może nie wszyscy będą zadowoleni, ale wszystkim nie dogodzę :)

Offline Floro

Odpowiedź #9 dnia: 22 Wrzesień 2023, 14:12:02

Offline Floro

Odpowiedź #10 dnia: 22 Wrzesień 2023, 14:46:06
Sprawdziłem jakby to było z wrzucaniem na dropbox i jako darmowy użytkownik mogę wrzucić 2 GB plików, żeby mieć np. 2 TB przestrzeni dyskowej to trzeba zapłacić 119 euro za rok...

Offline osw

Odpowiedź #11 dnia: 22 Wrzesień 2023, 21:58:21
chyba najlepiej wrzucać na dropbox po 2 gb jako nowy użytkownik i tyle, sprawdziłem to pliki się trzymają.
tak samo mega.nz, mam pliki z 2022 r. i są ciągle żywe.

Nagrania tylko dla naszej małej społeczności, jeżeli masz prośbę co do nagrań pisz na forum lub priv.

Offline kekw

Odpowiedź #12 dnia: 22 Wrzesień 2023, 22:08:26
niby to tez prawda,ale 2gb dla takich nagran jak moje (sama 1 polowa wazy po 2/2,5gb) to troche takie nic w porównaniu do mega

Offline osw

Odpowiedź #13 dnia: 22 Wrzesień 2023, 22:11:45
z tym mega to też wiesz nie wiadomo, bo przesyłają co jakiś czas maile, że dawno się nie logowałeś
domyślam się, że jak stworzysz nie wiem ze 100 kont na temp maila to je po prostu za jakiś czas usuną za nieaktywność.

Nagrania tylko dla naszej małej społeczności, jeżeli masz prośbę co do nagrań pisz na forum lub priv.

Offline kekw

Odpowiedź #14 dnia: 22 Wrzesień 2023, 22:12:39
zawsze mozna zrobic tak,ze poprostu robisz kilka multimaili i na nie rejestrujesz konta